Archiv novinek 2006 - 2007






26.12.2007   Marta
Přání do Nového roku

Pokud byste chtěli vyzkoušet nové recepty na vánoční cukroví, které se úplně stejně dobře hodí na Silvestra, mrkněte na moje typy na webu melbournského Sokola http://www.sokolmelbourne.com.au/Page_PŘÍBĚHY%20S%20RECEPTEM%20aneb%20RECEPTY%20S%20PŘÍBĚHEM.html
Užijte si poslední den tohoto roku a v prvním dni příštího moc netelefonujte do Austrálie, ráda bych Vás slyšela, ale záchodová mísa má nekvalitní signál
Marta

P.S. Jak jste na tom se soutěží? Odpověď je opravdu na stránkách, víc nenapovím.


18.12.2007   Petr, Petra a Kačenka
PF 2008 Petr, Petra a Kačenka                  PF 2008 Petr, Petra a Kačenka


16.12.2007   Marta

Pelda PF 2008

SOUTĚŽ - VÁNOCE - NOVÝ ROK - CESTY - DOMOV - ŽIVOT

K výročí dosažení pětitisícího návštěvníka našich stránek a taky jak je v této době přiblble módním zvykem VYHLAŠUJI SOUTĚŽ!!!
Moji knihu Austrálií s úsměvem dostane ten, kdo jako první do našeho virtuálního cancáku odpoví správně na otázku:
Pod jakou horou sedí Brácha s Petrou na svém peefku z roku 2006?

A pokud odpověď na našich stránkách nenajdete nebo ji nevíte, pište, prosím, do cancáku stejně. Bez Vašich reakcí si připadám, jako když mluvím k hluchoněmým.

Já se na Vánoce přemístím na Gold Coast, kde budu hlídat dům a psa kamarádům, kteří letí domů. I když... kde má vlastně imigrant DOMŮ? Mexičané říkají: "Domov máš tam, kde je tvoje srdce."
A tak Vám moc přeji, ať se o Vánocích sejde Váš domov a Vaše srdce na jednom místě.
Já jsem před dvěma roky napsala Jéžiškovi mail, ale znáte ten zmatek v informačních technologiích. Možná mail nedostal, možná se na mě zkrátka vyprdnul. A tak mu ho letos pošlu znova. Snad dědula zabere.

Milý Jéžišku,
pro letošní Vánoce
      mám jedno velké přání.
Nechci zlato, knížky,
      drahé oblékání,
nenos mi věci,
      které potom překážejí v domě,
ale nutně potřebuji trochu lásky,
      co bude jenom pro mě.
Děkuji Pelda


A moc doufám, že tohoto požadovaného zboží bude Jéžišek i Santa Klaus i Děda Mráz i další rozdávační fousáči mít na skladě takový přebytek, že jej přibalí do všech dárků pro všechny lidi, i pro ty, kteří si o něj napsat nestihli nebo i pro ty, kteří si myslí, že láska je v dnešním světě zbytečná a k ničemu. A ten malý bonus s ranečkem citů bude něco jako nádoba z pohádky Hrnečku vař a my ji budeme mít pro každého a vydrží nám navždycky.
Sobě i Vám to přeje a ve splnění věří nepolepšitelná idealistka
Marta

P.S.
Dva cestovní postřehy
1.) Doma mám skříně plné oblečení a dalších věcí, které potřebuji k tomu, abych přežila z jednoho dne do dalšího. Teď tu jezdím skoro rok s batohem povolené váhy do dvaceti kilo a zatím jsem nic nepostrádala.
2.) Člověk by měl být opatrný ve svých snech a přáních. Někdy ho Osud potrestá a splní mu je. Já si kdysi hrozně přála být hobous nebo tulák, jen tak cestovat bez plánu a bez závazků. A tak se mi to splnilo. Nejezdím sice na nápravách vagónů, ale ta volnost a s ní spojená opuštěnost je úplně stejná. Snad jen na rozdíl od hrdinů Londonovy Cesty nemusím žebrat. Zatím.


Pelda PF 2008

19.11.2007   Marta
Černá labuť Z října do listopadu - z Cooktownu do Melbourne
Z listopadu do prosince - z Melbourne na Tasmánii

.... zobrazit detail



5.11.2007   Marta
Klokanice s klokánětem S laskavým dovolením tiskového mluvčího australských vačnatců Vám mohu sdělit několik intimností, které jste o nich možná dosud netušili. Ehmmm, je to dost ošemetné téma, ale přece Vás o ně nemohu ošidit. Tak s chutí do toho .... zobrazit detail



20.10.2007   Marta
Ostrůvek uprostřed korálů Posílám rychlou zprávu, že zatím ještě žiju. A k tomu pár bodů, proč bych chtěla stárnout ve městě Cooktown. Jen nebýt těch neposedných pohorek.

COOKTOWN - daleký sever australského Queenslandu
poslední výspa civilizace a země zaslíbená .... zobrazit detail

Vtip z Austrálie .... zobrazit detail


14.10.2007   Marta
Stášovi stránky Před pěti lety 18.10.2002 přestaly navždycky chodit maily od kamaráda Stáši Suka. Ty poslední byly o bolesti a strachu z vítězícího nepřítele, rakoviny plic. Ale předtím jsem se několik let na každou jeho zprávu těšila a usmívala jsem se už při jejich otvírání. Byly stejné jako Stáša - plné volnosti, svobody, srandy a optimismu. Při minulé cestě do Austrálie jsem ho navštívit nestihla. Teď už jsem mohla navštívit jen hrob pokrytý suchým listím eukalyptů na jeho pozemku nedaleko Brisbane. Vy můžete navštívit jeho stránky http://vanpacking.dalky.cz
Prosím vás za Stášu, rozdávejte dnes úsměvy a pohodu stejně, jako to dělal On. Vím, že bude rád.
Tak Ahoj Stášo, já jsem tady, kde se flákáš?
Marta


9.10.2007   Kačenka
POW-WOW

POW-WOW .... zobrazit detail



9.10.2007   Kačenka
S kačenkou v mechu a kapradí

Moje první dovolená .... zobrazit detail




20.9.2007   Marta
Zpráva z lahve od Robinsona bez Pátka Žeň se pomalu, je ti padesát!Zpráva z lahve
DOMOV SPAKOVANÝ DO BATOHU aneb inventura k padesátce

Vypadám otrle, jsem samostatná, nosím těžký batoh, všechno si zařídím, zvenku se zdá, že o nikoho nestojím. Přesto je mi někdy smutno. Potřebovala bych na duši hojivou náplast milých slovíček, uklidňující obvaz pohlazení, pevné obinadlo sevření v náručí a berličku něčího ramene. Jenže Osud je .... zobrazit detail


19.9.2007   Marta
Přidán článek z Orlických novin O měsíčním putování do Kde nás pomlouvali.

Přidány odkazy na www stránky Českotřebovského internetového deníku a na www stránky Dálky.cz do Kde visíme.


17.9.2007   Petr, Petra a Kačenka

Přání Martě k narozeninám

Od Petra, Petry a Kačenky.... zobrazit detail
Od malé Kaliforňanky .... zobrazit detail


16.9.2007   Marta
Fičím na Fiji
Celou dobu na ostrově jsem se bavila představou, jak si všichni myslíte, že se válím na pláži. Tahle představa byla tak na hony vzdálena skutečnosti, že jsem se při ní bezdůvodně usmívala a vypadala jako blázen více než obvykle. Pokud sečtu časové úseky, ležela jsem na pláži asi hodinu. A to ještě dost neklidně.
Nebyli jsme na největším, hlavním a turistickém ostrově fijijského souostroví, ale uletěli jsme turistickému náporu i civilizaci na menší, severnější ostrov s názvem VANUA LEVU. Už sám let prťavým letadýlkem nad tichomořskými atoly .... zobrazit detail


24.8.2007   Marta
Pelikán Mimo jiné byla doplněna sekce Tropický zvěřinec a Trocha botaniky . Nejsem tetka vševědka ani odborník na rostliny a na zvířata, snad kromě pelikánů :-), a proto prosím, pokud objevíte kdekoliv chybu nebo jste schopni identifikovat flóru či faunu, s kterou jsem byla bezradná, pište nám. Poučíte ostatní a já nebudu šířit bludy. A pokud vás něco zajímá nebo chcete cokoliv doplnit, napište to. A pokud nechcete vůbec nic, pište klidně taky.
Díky Marta

Skákající krokodýl Darwin a okolí ... zobrazit detail
Tropická a jiná havěť ... zobrazit detail
Trocha australské botaniky ... zobrazit detail
Voda a oheň v Austrálii ... zobrazit detail
Momentky ... zobrazit detail



24.8.2007   Marta
Průvodce Lonely Planet Bula všichni,
to je prosím pozdrav ve fidžijštině. V pátek 24. září odlétám na souostroví Fiji v Tichém oceánu. Australští imigrační úředníci nedají jinak, než že musím odjet. Pak mi zase dovolí přijet. Snad.
Mám napakovaná jen trička a kraťasy. Podle zpráv na Fiji zima nehrozí. Zato tam hrozí .... zobrazit detail


18.8.2007   Kačenka

Rozdělení stránky Z našeho života aneb vytvoření stránky pro Naši Kačenku .... zobrazit detail




13.8.2007   Petr a Petra
Norsko - Ledovec nad fjordem
Přidána fotogalerie z cest Petra a Petry:

Dánsko .... zobrazit detail ,  Švédsko .... zobrazit detail

Norsko .... zobrazit detail ,  Skandinávská dieta .... zobrazit detail


11.8.2007   Marta
Anzac Lest We Forget Ve vtipech dne jsou doplněny tři moje australské příběhy Jak ... To jen pro představu Jak si tady žiju. Přestože jsou zařazeny ve vtipech, při některých mi zrovna do smíchu nebylo.
Pokud tyhle moje kecy a vůbec náš web čtete, prosím vás, pište nám do cancáku! Jen abych věděla, že si tu nehoním triko zbytečně a pokud ano, tak že můžu místo sezení u počítače vyrazit na pláž. A určitě každou zprávou potěšíte i Majku, která se stará o fyzické zpracování všech našich ujetých nápadů. Musím veřejně přiznat, že se ji naotravujeme dost a dost.
A klidně pište i připomínky, nápady, dotazy. Děláme to pro vás a moc rádi.

Marta i za Majku, Petru, Petra a teď už i za Kačenku

Výběr hlodů ze života - Jak ...  zobrazit detail
7.8.2007   Marta
Krokodýl Zimní prázdniny v červenci a srpnu

Koncem června jsme se ve škole rozloučili před rozprchnutím se na zimní prázdniny. Uspořádali jsme den naruby, což vypadalo tak, že kluci vařili a my holky jsme jim .... zobrazit detail


22.7.2007   Marta
Můj první oficiální rozhovor v angličtině

Můj první oficiální rozhovor v angličtině .... zobrazit detail
28.6.2007   Marta
Melbourne z parku

Snímky s asistencí policie .... zobrazit detail



27.6.2007   Marta
Adelaide

Fotogalerie z Austrálie .... zobrazit detail




27.6.2007   Marta
Doplněn nový hlod dne .... zobrazit detail


2.6.2007   Marta Potlach - vlajka
ZIMA NA KRKU, a to oficiálně od dnešního dne 1.června.
V Austrálii začíná zima 1. června, jaro 1. září a tak dál. Ne, nemají jiný kalendář a taky je tady rovnodennost a nejdelší a nejkratší den v roce a podobné přírodní úkazy, ale přece si kvůli tomu Australané nebudou pamatovat tak složité datumy jako 20. nebo nedejbóže 21. Podezřívám je, že .... zobrazit detail



25.5.2007   Katka
Naše KatkaNaše Katka

Fotogalerie č.2 .... zobrazit detail


Fotogalerie č.1 .... zobrazit detail



3.5.2007   Katka
Kačenka je na světě!Zdravím čtenáře našich stránek. Ještě mě neznáte, tak se rychle představím, než zase usnu. Vylíhla jsem se 1. května tohoto roku, vážím 4,2 kila a dlouhá jsem 55 cenťáků. Mamka Petra s taťkou Petrem pro mě po dlouhých debatách vybrali jmeno KATEŘINA, Katy, Katka nebo jak chcete. Mně je to fuk. Zatím mě zajímá jen máma.
Aaaaaaa, tak pa
Vaše Kačenka

Kačenka je na světě! .... zobrazit detail

Jak Petra s Kačenkou rostly :-) .... zobrazit detail
26.4.2007
Posílám alespoň rychlý vzkaz, že žiju, a tři noční pozdravy ze Sydney.... zobrazit detail
Pa všem
Marta


3.4.2007
Posílám na chvíli poslední Ahoj a na rozloučenou pár fotografických bezejmenných postřehů z Melbourne .... zobrazit detail


26.3.2007
Další zprávy z Austrálie o Melbourne .... zobrazit detail


23.3.2007
Doplněná fotogalerie Střední Ameriky 2005 .... zobrazit detail


21.3.2007
Další zprávy z Austrálie aneb fotky z australského zvěřince, fotky z Muzea imigrantů a kráva .... zobrazit detail


15.3.2007
8.3.2007
Svět se sakramentsky zmenšuje. I na druhý konec zeměkoule za mnou dorazila zpráva o smrti kamarádky z osady. Smrti zbytečné a hodně předčasné.
Blanko, pozdravuj svýho tátu, našeho šerifa, a oba tam u věčnýho ohně zatím trénujte naše osadní vodrhovačky. Jednou za vámi přijdeme všichni a víš, že my si pamatujeme jen refrény a kdoví jestli přes Pajdu propašujeme zpěvník. Tak ať můžete napovídat a Mirek volat svoji pochvalu: "Kakao, žhavota, loupáčky, voves, mejdlo Helada!"
Posílám básničku, zalamuju palec a drž mně flek blízko ohně jako vždycky
Pelda

Básnička .... zobrazit detail



8.3.2007
Pelikán Od té doby co ségra odletěla, tak kudy chodíme, tudy fotíme pelikány. Tyhle dva exempláře se nám podařilo ulovit na Pacific Beach, kde se Pelda při nahánění západu slunce ztratila na kole.
Zdraví Petr a Petra

Foto .... zobrazit detail



6.3.2007
Olympic v Melbourne
Další zprávy z Austrálie aneb Olympic v Melbourne
.... zobrazit detail




3.3.2007
Pirát, Jamajčan a napálení Removci
Pirát, Jamajkan a ztracená vlajka
aneb napálení Rema
.... zobrazit detail




2.3.2007
Melbourne - první východ Odbavení bylo o štěstí, narazila jsem na kluka, který jako přehlédl tři kila nadváhy mého velkého batohu. Já mám zase podváhu, v průměru se nic neděje. Odbavil mě až do Austrálie a navíc našel způsob zamluvit sedačku, což dvě krávy z British Airways deset minut předtím nebyly schopné. Okýnko už nebylo, ale aspoň ulička.
Let byl úžasnej a taky v Londýně úžasnej opruz. Dívala jsem se ještě ráno na internet, kolik můžu mít příručních zavazadel do letadla. Bylo psáno jedno + notebook. Myslela jsem, jak s nima vykejvám a do kabely jsem k notebooku nacpala leccos. K tomu povolený .... zobrazit detail


28.2.2007
Ahoj všichni,
až budete číst tyto řádky, už nebudu mezi vámi... ne nebojte, nehodlám sejít ze světa, jenom z Čech. Odlétám do své milované Austrálie. Nevím, co tam budu dělat, jak tam budu dlouho, za co tam budu žít, nevím nic. Vše budu řešit na místě. To místo je u strejdy v Melbourne, který mi píše nádherné dopisy s větami jako: "Už tu nebudu sám! Hurá!" nebo "Konečně se budu mít zase o koho starat!" a dopisy končí "Hergot, já se těším!" Chlapské věty, které potěší ženské srdce, přestože je chlapovi 89 roků a je to příbuzný. A taky mi píše básničky. Tu poslední přilepuju za text. Přečtěte a uznejte ....zobrazit detail


27.2.2007
Společné foto Beseda o Transsibiřské magistrále, Bajkalu, Číně a cestování vůbec byla úžasná díky tomu, že přišlo téměř 300 úžasných lidí, kteří vydrželi sedět dvě hodiny na zrovna ne moc pohodlných židlích. Stejně tak bylo ....zobrazit detail



25.2.2007


Jak jsem sedla Bráchoj na špek ....zobrazit detail





24.2.2007
Nová fotka ve Foto bez textu ....zobrazit detail

24.2.2007
Hlásím, že beseda se zmateným názvem "Pelmel z poslední cesty po Emerice" se vydařila. Posluchačů přišlo ....zobrazit detail

24.2.2007
Novinky v Kde nás pomlouvali ....zobrazit detail

20.2.2007


Podívejte se, jak to mojí švagrové a nastávající mamině Petře sluší.
A víte co k fotce napsal Brácha, tedy její manžel a budoucí otec?
Inzerát: Vyměním ženu s bubnem za jiný bicí nástroj.







15.2.2007
Přidány fotky velryb a Petrův popis Velrybářské výpravy do Mexika ....zobrazit detail
15.2.2007
Pan ZikmundVčera se mi poštěstilo gratulovat osobně Panu Miroslavu Zikmundovi k jeho 88 narozeninám. Ač není zvykem, aby na Valentýna nosila kytky ženská chlapovi, jakmile jsme se s kamarádkou dozvěděli, že má Pan Zikmund rád žluté růže, operativně jsme vybušily již zavřené květinářství. Pan Zikmund byl potěšen a mě zase dojalo, že si pamatoval na mě i na naše posezení nad mojí knížkou před rokem. Ani teď mi nezapomněl knížku pochválit a říct, že ji přečetl a moc se mu líbila. Ale nejspíš je to tím, že miluje Austrálii. Stejně jako já. Naše setkání v ProsiměřicíchPřed rokem na setkání v Prosiměřicích to byl pro mě životní zážitek, protože já jsem měla podepsat svoji knížku Panu Zikmundovi, což byl sen, který se mi nestihl ani zdát a hned se uskutečnil. Jakožto neznalé kopyto jsem se ještě zeptala: "A mám ji jen podepsat nebo tam něco napsat?" Pan Zikmund se smál, že to je moje knížka a tak mu tam můžu napsat co chci. A já napsala: "Mému cestovatelskému i morálnímu vzoru věnuje Marta." Pan Zikmund si text přečetl a vyhrkly mu slzy. A tipněte si, jak jsem reagovala já při své impulsivní povaze?! Chytla jsem ho a dala mu pusu. Potom jsme si nad knížkou povídali a Panu Zikmundovi se dokonce podařilo v jedné okopírované australské mapě najít chybu.
A tak jsem si nemohla nechat ujít jeho včerejší návštěvu v Pardubicích v rámci vernisáže výstavy fotografií H+Z. Výstava je úžasná, a proto neváhejte a do mazejte do Domu U Jonáše.
Auta Hanzelky a Zikmunda na pardubickém náměstíPřed radnicí stála auta, s kterými oba cestovatelé podnikli některé jízdy. Pro nepardubické jsem je alespoň vyfotila.
Vyznala jsem se tady, jakého jsem měla krásného Valentýna, přestože kytku ani pusu nedal žádný chlap mně, ale bylo to naopak. Ovšem pro tohohle chlapa bych skoupila třeba celé květinářství.

Fajn den přeje všem nadšená Pelda

Fotografie ....zobrazit detail
11.2.2007
Pardubická zrcadlení ....zobrazit detail
9.2.2007
Vložena povídka - Jízda s trakařem ....zobrazit detail
5.2.2007
Vložena fotogalerie a mapa - Toulky Mexico 2006 ....zobrazit detail
4.2.2007
Vložen první fotohlod ....zobrazit detail
2.2.2007
Zmatené zprávy SMS a maily ze zmatené cesty po USA, Jamajce, Kajmanských ostrovech, Mexiku... 2006/2007. Vyjmuty z novinek a vloženy do Vandrování společné ....zobrazit detail
1.2.2007
Kamarádka Věra, jinak také předsedkyně ZO ČSOP Podorlicko, mě zase ukecala na besedu. Nevím, jaký systém vypravování o této nesystematické cestě zvolím, ale moc ráda se podělím o tu hromadu zážitků s každým, kdo bude ochoten poslouchat. Takže vás zvu na 15.2.2007 do Ekocentra v Podbranské ulici v mé rodné České Třebové od 18.00 hodin. Další besedu má na svědomí Alena, spolujezdkyně z Transsibiřské magistrály. Budeme vyprávět 22.2.2007 v restauraci Pod Skalkou také v České Třebové a také od 18.00 Budu ráda, když přijdete a prosím vezměte s sebou pytlík dobré nálady a hlavně pytel tolerance k přednášejícím. Díkas a těším se
Vaše Marta - Pelda

Pozvánka do Ekocentra ....zobrazit detail
Pozvánka do restaurace Pod Skalkou ....zobrazit detail
31.1.2007
Ještěd o víkendu 27.-28.1.2007 ....zobrazit detail
22.1.2007
Doplněny mapy ....zobrazit detail
22.1.2007
Doplněná fotogalerie z cest ....zobrazit detail
22.1.2007
Nová básnička ....Ponávratová
22.1.2007
Nový hlod dne ....zobrazit detail
22.1.2007
Kde nás pomlouvali - doplněno ....zobrazit detail
5.1.2007
Přidány fotky To všechno je Arizona ve Společném vandrování.



22.12.2006
Přidány fotky ze společného vandrování. Viz Vandrování společné 2006.
20.12.2006
Nový hlod dne! Viz Výběr hlodů ze života.
2.12.2006 1:12 během cesty ...
Pozdrav z cesty někde mezi Guyamas - Hermosillo - Bahia de Kino viz Kecy rymovane
1.11.2006
Kupte si Western World. Ti mizerové mě tam zase pomlouvají. Viz naskenované recenze v  Kde nás pomlouvali.
19.10.2006
Beseda o Číně a Rusku v České Třebové. Viz   foto.
15.10.2006
V Kecech rýmovaných - Písničkách jsou doplněné texty ke dvou písničkám, kterými oslavujeme Celosvětový potlach československých trampů. Na ten se chystáme a vzplane 11.11.2006 v Texasu. Těšíme se na zalomení palce. Ahoj!
13.10.2006
Stránky jsou hotové, přestože je pátek třináctýho. Majko díky. Hurááá!!!
2005
Zapomněla jsem příkazy HTML
2004
Naučila jsem se příkazy HTML
2003
Kamarád Cybe vyhrožuje, že jestli udělám stránky ve Front Page, tak na ně nebude chodit.
2002
Chci si udělat webové stránky.